Aplicatii externe:
In amestec cu ulei vegetal (3 picaturi de ulei de arbore de ceai la 10 ml de ulei vegetal)
• pentru tratamentul pojarului
• ca agent de curatare faciala impotriva acneei si pielii impure
• ca ulei de masaj dupa operatii (nu atingeti rana in sine) ajuta la reducerea socului post operator
In amestec cu alcool (3-5 picaturi la 10 ml de alcool)
• ca tratament pentru piciorul atletului si pentru pecingine
• in apa de baie atunci cand suferiti de raceli (stimuleaza transpiratia)
• ca purificator al aerului, antibacterial si antiviral
Aplicat in forma sa pura:
• O picatura de ulei de arbore de ceai pe un neg (acoperiti-l cu un plasture dupa ce l-ati tamponat) il face sa dispara dupa cateva saptamani
• Aplicat asupra muscaturilor de insecte, uleiul de arbore de ceai ajuta la eliminarea iritatiei.
In aparatul de aromaterapie:
• atunci cand suferiti din cauza lipsei concentrarii sau a puterii de decizie
• pentru dezinfectarea camerelor de spital, sau in care au stat personae bolnave
Aplicatii in cosmetica:
Uleiul de arbore de ceai este potrivit pentru ingrijirea zilnica a acneei, iritatiilor pielii, matretii, caderii parului si eczemelor. Efectul sau calmant si antiseptic il fac foarte potrivit pentru pielea iritata si inflamata.